
אופטימיזציה של תמונות באמצעות קידום אתרים ושל תמונות לוגו בפרט היא מלאכה שקל יחסית לבצע אותה כאשר מבינים כיצד גוגל מתייחס אל תמונות. כאשר מבצעים אותה בצורה הנכונה, הלוגו יוכל להופיע בתוצאות החיפוש כאשר הגולש מחפש מילת מפתח מסוימת או בצד כאשר גוגל מציג את גרף הידע (מעין כרטיס ביקור) עבור החברה או העסק שלכם. זה אמנם לא החלק הכי קריטי בתהליך של קידום אתרים אורגני, אבל כזה שגם לא דורש הרבה התעסקות ולכן מומלץ לעשות אותו.
הנה מספר פרמטרים שיכולים להשפיע על התצוגה של הלוגו שלכם במנועי חיפוש וחשוב להתעכב עליהם כאשר מעלים תמונות או לוגו לאתר:
תג ה – ALT
תג ה – ALT כשמו כן הוא, תג אלטרנטיבי שמתאר את הלוגו שלכם באמצעות טקסט. לכן מומלץ לשלב את שם העסק שלכם עם שתים או שלוש מילות מפתח או תיאור קצר על מנת שגוגל יידע במה אתם עוסקים באופן כללי. למשל, אם שם העסק שלכם הוא "שלהבת" ואתם עוסקים ביחסי ציבור ופרסום – תג ה – ALT שלכם יוכל להיות "שלהבת – יחסי ציבור ופרסום". חשוב לא לכתוב טקסט ארוך מדי ולא לבצע "דחיסה" של מילות מפתח על מנת לא לפגוע באופטימיזציה של התמונה.
ב – HTML התג עצמו גם כן נקרא ALT והוא מצטרף לתג התמונה, IMG בצורה זו :
>img src="img-filename.jpg" alt="שלהבת – יחסי מיתוג ופרסום">
בכל מקרה, חשוב מאוד לא לתת לשתי תמונות את אותו תג ALT מכיוון שהדבר עשוי לבלבל את גוגל.
שם הקובץ
שם הקובץ (img-filename.jpg בדוגמה הקודמת) הוא עוד פרמטר שחשוב לקחת אותו בחשבון מכיוון שגם הוא נותן לגוגל רמז לגבי הלוגו שלכם. החיסרון היחיד שלו מבחינת קוראי העברית הוא שלא מקובל לתת שמות קבצים בעברית לתמונות באינטרנט, ולכן זה פרמטר שמתאים בעיקר לאתרים באנגלית או אתרים בשפות אחרות שמשתמשות באותיות לטיניות שרוצים לקדם.
משקל קובץ הלוגו
למשקל ולפורמט של קובץ התמונה של הלוגו שלכם גם יש משמעות לגבי הקידום שלו מהסיבה הפשוטה שקובצי תמונה גדולים מדי גורמים לאתר להיות איטי יחסית וגוגל שם לב גם למהירות עליית האתר.
לכן, חשוב שהלוגו שלכם לא יעבור את הגודל הסביר של 100 קילובייט ואם יש לכם כמה גרסאות של אותו הלוגו, צרו קובץ נפרד לכל גרסה. אם תנסו להקטין את גודל התמונה דרך קוד ה- HTML, אתם עשויים לקבל לוגו מעוות.
סוג הקובץ והדחיסה שלו
שלושת הפורמטים המקובלים באינטרנט הם PNG,JPG ו – GIF, כאשר PNG הוא פורמט לא מכווץ ולכן המשקל שלו גדול יחסית, ואילו GIF ו – JPG הם פורמטים מכווצים שדוחסים את הקבצים על חשבון האיכות שלהם (ב – JPG ניתן לקבוע את יחס הדחיסה באופן ידני בזמן השמירה של הקובץ).
מבין שלושת הפורמטים הללו, פורמט ה – GIF הוא המתאים ביותר לתמונות לוגו. הסיבה העיקרית לכך היא שהוא מאפשר להשתמש ברקע שקוף ולכן להציב את הלוגו בכמה מקומות שונים באתר בלי לדאוג לצבע הדף או הרקע. החיסרון העיקרי שלו הוא במספר הצבעים, אך מכיוון שרוב תמונות הלוגו אינן משתמשות במספר צבעים גדול במיוחד, זו מגבלה שלא אמורה להפריע לכם.
מפות תמונה
יצירת מפת אתר הוא עניין בפני עצמו ניתן ללמוד יותר עליו בקורס קידום אתרים מכיוון שמרבית תמונות הלוגו מופיעות באופן קבוע באתר, בדרך כלל אין צורך לשלוח מפת אתר מיוחדת עבור תמונות הלוגו שלכם וגוגל יכול לקרוא את התמונה ישירות מקוד המקור של הדף. אחד המקרים יוצאי הדופן הוא כאשר אתם רוצים להציג רשימת לקוחות ביחד עם הלוגו שלהם בתוך גלריה של תמונות מתחלפות. במקרה כזה, אם אתם רוצים להיות בטוחים שגוגל יוכל לקרוא את התמונות, עליכם לשלוח לו מפת אתר מיוחדת עבור תמונות שמצביעה על המיקום המדויק של התמונות בתוך האתר.
המפות בנויות בפורמט XML וניתן לראות כיצד ליצור אותן ולהוסיף אותן כאן.
אולי גם יעניין אתכם:
· 5 גישות מרכזיות ליצירת לוגו לעסק