
לא פעם בעלי עסקים או בעלי מקצוע אינם מבינים מדוע מקדמי אתרים מתעקשים לדבר איתם על "קידום אתרים בגוגל" ולא על קידום במקורות אחרים. נכון שהיום כבר נהוג לבצע קידום לעסק בכלל ולאתר בפרט ברשתות חברתיות שונות, בפרט פייסבוק, אך הזירה העיקרית לעבודות קידום, זו עדיין גוגל.
לכאורה, היינו מצפים שתחום כמו קידום אתרים יופנה להרבה יותר מקורות, הרי אם נעביר את זה למגרש הפרסום והשיווק במקרים אחרים, אז כל בעל עסק יודע שיש פרסום בטלוויזיה, פרסום ברדיו, עיתונות, ועוד שורה ארוכה של מקורות, הרבה פעמים בכל מקור כזה הפרסום מתבצע בצורה שונה. רק באינטרנט, קידום אתרים נעשה בגוגל ועל פי הכללים של גוגל.
ההסבר לכך הוא מאוד פשוט, אין היום מנוע חיפוש שמתקרב לכמות החשיפה והחיפושים שמתבצעים בגוגל, אין היום מנוע חיפוש עם כוח שליטה כמו של גוגל, למעשה, מדובר לא רק במנוע החיפוש החזק ביותר באינטרנט אלא גם ברשת הפרסום הגדולה והחזקה ביותר באינטרנט. להוציא פייסבוק אשר מצליחה דרך הפלטפורמה שלה למשוך אליה מפרסמים רבים, אין היום שום גורם באינטרנט שמצליח לאיים על גוגל. גם פייסבוק, למרות הצלחתה הגדולה, מוגבלת במידה מסוימת באופציות הפרסום שלה, מאחר והיא פועלת לפרסום רק ברשת החברתי ולא מחוצה לה.
נקודה נוספת שצריך לזכור היא, כל הנושא של קידום אתרים כפי שאנחנו מכירים אותו התחיל בגוגל, נוצר על ידה והוא גם מוכתב על ידה כיום. מאחר וכל הרעיון הוא להגיע למיקומים גבוהים במנוע החיפוש ולזכות בחשיפה, הרי שגוגל היא זו שמכתיבה כיצד זה אמור להתבצע.
לכן, כשמקדם אתרים ניגש לבעל עסק או בעל מקצוע, ומסביר להם שהוא רוצה לעזור להם לקדם אותם, הוא מדבר אך ורק על גוגל. הוא צריך להסביר להם, למה הוא לא מתעסק במנועי חיפוש אחרים, למשל בינג של מיקרסופט ולמה הוא צריך לעבוד על פי הכללים של גוגל ולא על פי הכללים שהוא מחליט או שבעל האתר מעוניין בהם, שכן זה לא ממש יעזור אם אלה לא דומים לכללים ולתנאים שמכתיבה גוגל.
חשוב לעדכן את בעל האתר, שגוגל מכתיבה כללים אשר מטרתם להעניק לגולש חוויית גלישה באתר, לשמור עליו רלוונטי, אפקטיבי ויעיל לגולש. לכן גם אם זה אומר שאי אפשר לעשות מה שבעל האתר רוצה, הרי שבסופו של דבר, הדברים שכן מתבצעים הם לטובתו.