
כשרוצים לבנות עסק מוצלח, עיצוב לוגו ומיתוג חזק הם לא המלצה – הם חובה. לוגו מעוצב היטב יכול ליצור אהדה גורפת ותדמית איתנה ולו רק באמצעות פשטות גרפית וזכירות. חשוב להיות מודעים לכך שהלוגו הוא ה'שליח' החזותי של החברה, של ערכיה, של אמונותיה, של מותגיה ושל כל השלכותיהם יחדיו. בעת תכנון לוגו, צריך לוודא שהוא באמת מייצג את העסק שלכם בדרך הנכונה. מהם השיקולים שיש לקחת בחשבון? מהם חמשת הגישות המרכזיות ליצירת לוגו לעסק? לשם כך התכנסנו כאן היום.
זה אולי מוזר לחשוב על לוגו בצורה כזו, אבל צורות, סגנונות, מילים וצבעים מסוימים מעוררים תגובות רגשיות שמתורגמים לתחושות אודות העסק. למעשה, לוגו הוא חבילה שלמה, ולא רק סמל קטן בצד הדף, בראש האתר או בכרטיס הביקור. ברוב המקרים, הלוגו יהיה הדבר הראשון שהלקוחות שלכם יראו כשהם נתקלים בעסק שלכם.
ישנם כמה רעיונות שמרחפים בחלל האוויר כששואלים אנשים מהו לוגו מבחינתם, וסביר להניח שיתקבלו מגוון רחב של תשובות שונות, שככל הנראה רובן יהיו נכונות בדרך זו או אחרת. המציאות מראה שיש כמה סוגים של "סימני" לוגו שתוכלו לבחור לעצמכם. במאמר זה, נסביר בקצרה על חמשת הסוגים העיקריים ונדגים אותם באמצעות כמה דוגמאות מוכרות.
- לוגו מסוג אייקון (ICON)
סוג זה של לוגו מייצג חברות באופן פשוט אך נועז. ברוב המקרים, תמונת הלוגו היא מופשטת אך מסוגננת דיה כדי להעניק עניין חזותי. רוב החברות שמשתמשות בסוג זה של לוגו, פשוט ככל שיהיה, יכולות ליצור גרסאות נוספות חלופיות שנראות קצת יותר אטרקטיביות ומתוחכמות. למעשה, המוח האנושי יכול להיזכר בקלות יתרה בצורות פשוטות מאשר בצורות מורכבות. אם תחליטו ללכת עם קונספט פשוט שכזה בתור לוגו, עדיף להשתמש בסמל פשוט, במיוחד אם אתם עסק גדול או בדרך לשם.
הלוגואים של 'אפל', 'Shell' ו'מרצדס בנץ' הם דוגמה נהדרת ללוגו מסוג אייקון.
- לוגו במילים ובאותיות מעוצבות:
לוגואים מסוג זה מורכבים ממילים ומאותיות שמקנות סגנון ייחודי לאיות שם החברה או המותג. פעמים רבות, המדובר בלוגואים שמורכבים מגופנים (פונטים) שהותאמו באופן אישי ונוצרו במיוחד לשימוש בכל מאמצי השיווק והמיתוג של החברה.
דוגמאות נהדרות לכך הם הלוגואים של 'פייסבוק', 'דיסני' ו'סוני'.
- לוגואים מסוג 'חותמת':
לסוד הקסם של לוגואים כאלה קוראים 'טיפוגרפיה'. אלה לוגואים שמשתמשים בסמל המייצג את החברה באמצעות השימוש בראשי התיבות של החברה או של המותג. חברות רבות בוחרות להשתמש בסוג זה של לוגו מפני שראשי התיבות שלהם יכולים, בצורה גרפית, להמחיש טוב יותר את כוונות החברה מאשר שם החברה המלא, מסיבות אפשריות שונות; או בגלל ששם החברה ארוך מדי, או שהוא קשה להגייה, או שהוא פשוט לא ברור מספיק כדי לשאת את משקל החברה.
חברות וארגונים מסוימים שמשתמשים בלוגו 'חותמת' כוללים את 'Hewlett-Packard', 'שאנל' ו'ג'נרל אלקטריק'.
- לוגו קומבינציה:
לוגואים אלה שמשלבים את שם החברה בטקסט מעוצב, סמלים ואיקונוגרפיה, נותנים גמישות לשימוש באלמנטים שונים במגוון רחב של יישומים. קומבינציה כזו, שמתוכננת היטב, נראית טוב בדיוק כמו האפשרויות הקודמות שהכילו את כל האלמנטים הללו בנפרד. ייתכן שתבחינו בכמה סימנים משולבים שכאלה בחברות כגון 'הוואי איירליינס', 'אדידס' ו'ספרינט'.
- לוגו שכולו סימן (Emblem):
לוגואים אלה מכילים את שם החברה באופן מעוצב. דוגמאות לכך ניתן לראות בלוגואים של 'סטארבקס', ליגת ה-'NFL' ואופנועי 'הארלי דייווידסון'.
עכשיו תורכם. שאלו את עצמכם:
- איזה סוג של לוגו יש לכם?
- איך הלוגו שלכם יראה על המוצרים שלכם?
- איך הייתם רוצים שהלוגו יופיע בחומרי הפרסום והשיווק שלכם?
- איך הלוגו שלכם יחבר בין פונקציות המיתוג השונות?
- מהן המחשבות וההרגשות שירוצו במוחם ובליבם של אנשים שיחשפו ללוגו?
לוגו 5024 מעמידה לרשותכם מומחי עיצוב ומיתוג בעלי ניסיון עשיר בחברות הפרסום הגדולות בישראל, שיעזרו לכם לענות על השאלות הללו ויעצבו לכם לוגו, מיתוג ונראות שיובילו אתכם להצלחה.
צרו קשר וספרו לנו איך תרצו שהלוגו שלכם יראה